В Румъния сериозно се изплашиха от Пиронкова



20-05-2010 10:27 | Николай Драгиев

 

В Румъния са здраво притеснени преди днешния сблъсък между местната звезда - 32-а в света Александра Дюлгеру и Цветана Пиронкова във Варшава. Вчера първата ни ракета показа класа срещу световната номер 5 Елена Дементиева, побеждавайки я за 3 часа битка. Именно формата на българката притеснява северните ни съседи, които разчитата Дюлгеру да защити титлата си в полската столица от миналата година.

 

Тъкмо затова призна главният редактор на местния сайт за тенис Tenis.info.ro Кристиан Гавриловичи пред българския тенис портал Tennis24.bg.

 

"Гледах Цветана за първи път и наистина ми направи отлично впечатление. Това бе една страхотна победа, изкована в изключително тежки условия," сподели Гавриловичи.

 

"Личеше си, че Дементиева не е в оптимално състояние, но това не умаловажава успеха на Пиронкова. Честно казано съм малко изненадан, че е в края на топ 100," допълни още той.

 

Все пак нашият колега призна, че в Румъния все пак са по-скоро доволни от вчерашната битка. Дементиева би била по-неудобен противник на Дюлгеру, а освен това изтощението за победителката след такава корида, е огромно. В същото време Дюлгеру взе лесен успех над Тимеа Бачински с 6:2, 6:4.

 

"Дементиева е по-свежа и с опита си, щеше да е много тежък съперник за Александра. В тази фаза няма леки мачове, така че всичко е възможно," коментира още Гавриловичи.

 

Балканската битка днес е предвидена като трети мач на централния корт. Преди това има още 2 мача. Сара Ерани излиза срещу На Ли, а веднага след това Каролин Вожняцки ще се бори с китайската машина Цзе Чжън.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини