Надал отново страда, но се измъкна от руския ад



15-05-2014 20:05 | Станко Димов

Рафаел Надал имаше втори кошмарен двубой на „Мастърс 1000” турнира в Рим. Шампионът от миналата година се изправи срещу Михаил Южни, от когото имаше 4 загуби в предишни години, и бе на косъм от сензационно отпадане още в трети кръг.

Руснакът имаше сет преднина и водеше с 2:0 във втората част, но в крайна сметка Рафа показа защо е Краля на клея и се измъкна по шампионски – 6:7 (4), 6:2, 6:1 за 3 часа и 19 минути игра!

Въпреки изразителния резултат във втория и третия сет, предимството на Рафа на корта далеч не бе толкова голямо. Особено във втория сет Надал се бореше със зъби и нокти за всяка една точка, почти всички геймове минаваха през равенство, но в крайна сметка отиваха на една и съща сметка – тази на Надал.

Иначе испанецът направи и феноменална серия от поредни геймове. При 0:2 във втория сет Рафа спечели 11 последователни гейма, преди Южни да се разпише и да спаси „геврек” в решителния сет.

Благодарение на успеха Надал достигна до четвъртфинал, където ще срещне олимпийския шампион Анди Мъри.  Надал води с 13:5 в битките помежду им, а в четирите двубоя на клей от тях е загубил само един сет. Любопитното е, че Мъри и Надал на практика не са играли помежду си от 2011-а година!

В тази част на схемата е и нашия Григор Димитров, който в петък ще играе с Томи Хаас. Ако Рафа и Гришо си спечелят двубоите, двамата ще си гарантират дуел на полуфиналите във Вечния град!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини