Тони Нейков на втори пореден финал на държавно първенство "Девин къп"



06-06-2014 16:31 | Станко Димов

Тони Нейков и Габриел Донев се класираха на финала на Държавното лично първенство по тенис до 18 години "Девин къп", което се провежда в КК "Албена".

Шампионът до 16 години Нейков (ТК "Железничар"-Пд) стигна до мача за титлата и при по-големите, след като отстрани водача в схемата и първенец в тази възраст миналия сезон Любомир Лещански (ТК "Левски") с 6:3, 3:6, 7:5. Пловдивчанинът е трети в схемата.

Вторият поставен Габриел Донев (АТП - Сл) победи №6 Велислав Чолаков (ТК "Пазарджик") с 6:4, 6:2 и за втора поредна година е на финал в тази възраст.

Българската федерация по тенис даде "уайлд кард" за международния турнир за мъже в Бургас на Нейков, Донев и Чолаков, като перспективни млади тенисисти.

При девойките станаха ясни полуфиналистките. Водачката Вивиан Златанова (ТК"Пазарджик") се наложи с 6:0, 6:3 срещу Полина Радева ("Черно море-Елит") на четвъртфинал и очаква Невена Георгиева от ТК "Левски".

В другия полуфинал се срещат Виктория Бърдарова от ТК "Албена" (Пловдив) и Милка Генкова ("Локо98"). Финалистката от 2013 г. Бърдарова отстрани втората поставена Александра Караманолева ("Левски") с 3:6, 6:2, 6:3. Генкова, която е №3 в схемата, победи Мелина Любомирова (ТК "Славия-Бомел") с 6:2, 6:4.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини