Надал: Загубих 4 пъти от Джокович, но не и в Париж (видео)



06-06-2014 21:52

Неделният сблъсък на "Ролан Гарос" освен за титлата в Париж ще бъде спор и за първото място в световната ранглиста. Защитаващият титлата си Рафаел Надал е уверен, че ще успее да се справи с предизвикателството и да надиграе Новак Джокович в предстоящия финал.

Дотук Надал води с 22:19 в срещите с Джокович. Рафа може да стане и първият играч в Откритата ера, спечелил 9 пъти турнир от Големия шлем.

"Може би този сезон на клей не е най-добрият ми, но като цяло съм позитивно настроен. Най-важното нещо бе нивото, което демонстрирах. Днес изиграх най-добрия си мач през сезона до момента," заяви със задоволство Надал.

"Новак направи добри резултати досега. Не е изненадващо, че е на финал. Той е много мотивиран да спечели за първи път "Ролан Гарос". Но в същото време това го поставя и под голямо напрежение. Аз също съм максимално мотивиран да спечеля тук за девети път. Да, той ме победи четири пъти, но не и тук.

"Разбира се предпочитам да съм в обратната позиция и аз да съм победил четири пъти следващия си съперник. От тази гледна точка той може би е в малко по-добра психологическа позиция. Позитивното при мен е, че усещам че играя на високо ниво," коментира Надал по повод предстоящата битка с Джокович.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини