Агаси: Рафа е фаворит, но ако някой може да го победи, това е Ноле



08-06-2014 15:17

Легендарният Андре Агаси не скри, че очаква изключителна битка в днешния финал между Рафаел Надал и Новак Джокович в спора за титлата на "Ролан Гарос". Американецът отдаде минимално предимство на Рафаел Надал да спечели трофея, но с уговорката, че изходът на двубоя зависи от много наглед дребни фактори.

"Смятам, че и двамата се намират в отлична форма, което прави сблъсъка наистина очакван с огромен интерес. Невероятно е, че още преди турнира 100% от нас очакваха тъкмо такъв финал и така се случи. Това е исторически момент, невероятен ден за тениса.

"На кого бих заложил? Единственото, което мога да кажа е, че ще бъде изумителен мач. Бих отдал предимство на Надал, защото във формат три от пет сета е невероятен. Ако има обаче някой, който може да му се противопостави в тази ситуация, то това е Джокович," коментира Агаси.

Американецът отчита, че времето в Париж ще бъде ключов фактор. "Ако трябва да обобщя, ако е слънчево, топло и с вятър, то това ще е от полза на Надал. Ако пък има облаци и е по-влажно, ще е в предимство за Джокович."

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини