Любопитни факти преди финала при мъжете



07-06-2014 20:07 | Станко Димов

В неделя от 16,00 часа е големият финал на Откритото първенство по тенис на Франция – „Ролан Гарос”. Без никакви изненади, за трофея ще спорят двамата най-добри през последните години – Рафаел Надал и Новак Джокович. Испанецът излиза за своята рекордна 9-а титла от Париж, докато Ноле търси първи успех в столицата на любовта. Освен за титлата от Париж, сблъсъкът между двамата ще бъде и за първото място в ранглистата.

Ето още няколко любопитни факта преди големия финал в неделя:

-    Надал е единственият в историята, който достига до финал в турнир от Големия шлем за 9-и път! Общо в кариерата на испанеца това е 20-и финал в Шлема.

-    Освен за титлата от „Ролан Гарос”, в неделя Надал и Джокович ще излязат в директен спор за първото място в ранглистата.

-    При победа Новак Джокович ще направи т.нар. Кариерен голям шлем – ще притежава всички титли от Мейджър турнирите.

-    Новак Джокович е достигал поне по 2 пъти до финал на всички турнири от Големия шлем и от Мастърс 1000 сериите за последните 3 години! Впечатляващо!

-    На „Ролан Гарос” Надал води с 5:0 победи над Джокович. Сърбинът обаче е спечелил последните 4 двубоя срещу испанеца в общ план.

-    На клей корт, Рафаел Надал има предимство 13:4 победи срещу Джокович.

-    Общо на „Ролан Гарос”, Рафа има впечатляващите 65 победи и 1 загуба. Единственият, който е побеждавал испанеца в Париж е Робин Сьодерлинг.

-    Показателите на Джокович на „Ролан Гарос” са 42 победи и 9 загуби.

-    На „Ролан Гарос” Надал е 8:0 във финалите. Джокович е 2:6 във финалите на турнирите от Шлема извън Australian Open.

-    Надал и Джокович ще се срещнат за 43-и път, което е рекорд при мъжете. Но те ще трябва да изиграят още 38 (!!!) мача, за да задминат постижението на Крис Евърт и Мартина Навратилова.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини