Пламен Милушев първи на осминафинал в Стара Загора



17-06-2014 12:53

Пламен Милушев стана първият български тенисист, който се класира за осминафиналите на международния турнир за мъже в Стара Загора, който е с награден фонд 10 000 долара.
 
На кортовете на ТК "Августа Траяна" Милушев победи с 6:3, 6:1 друг състезател, участващ с "уайлд кард" - Денислав Гочев. Представителят на "Левски" показа изключителна ефикасност, като реализира и четирите си точки за пробив в двубоя. 18-годишният Гочев от ТА "Спорт палас" (Сливен) стигна до единствените си възможности за брейк в последния гейм на мача, когато поведе с 40:15, но Пламен Милушев ги отрази и спечели срещата при първия си мачбол.
 
Софиянецът, който заедно с Тихомир Грозданов спечели титлата на двойки от фючърса в Бургас, вече си осигури една точка за световната ранглиста на АТР. На осминафиналите го очаква водачът в схемата - 198-сантиметровият руснак Карен Хачанов.
 
В другия двубой на единично с българско участие играещият с "уайлд кард" държавен шампион до 18 г. Габриел Донев отстъпи на британеца Джак Карпентър с 1:6, 2:6.
 
Останалите десетима българи в основната схема започват участието си в сряда, информира супервайзърът на фючърса Веселина Донева.
 
Вторият поставен национал за Купа "Дейвис" Тихомир Грозданов излиза в български двубой срещу преминалия през квалификациите Данаил Търпов. Александър Лазов е №3 и също играе срещу сънародник - Валентин Димов.
 
Шампионът от турнира в Бургас Димитър Кузманов е пети в схемата и стартира срещу Рикардо Бонадио. Любопитно е да се припомни, че пловдивчанинът игра срещу тенисиста от Италия и в първия кръг в Бургас и спечели с 6:2, 6:0.
 
Другите двубои с българско участие в Стара Загора:
Петър Трендафилов - Константинос Микос (Гърция)
Димитър Петров - Фердун Шевкедов
Васко Младенов - Седрик Комен (Франция)
Динко Халачев - Леандро Портман (Аржентина).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини