Росол отново изрева от Надал - бавел се по минута преди сервис



27-06-2014 16:18 | Станко Димов

Лукаш Росол определено понесе трудно загубата с 1:3 сета от Рафаел Надал във втория кръг на Уимбълдън. Чехът поведе с 1:0 сета, като в тайбрека на втората част пропусна точка за преднина от 2:0 сета. В крайна сметка Матадора показа изключителните си психически качества и отново намери начин да се измъкне сух от напрегнатата ситуация.

След срещата Лукаш Росол открито атакува Надал за времето, което използва за изпълнение на начален удар. Както е известно Рафа изпълнява стриктно свои си ритуали, преди да вкара топката в игра. Според Росол обаче това е недопустимо.

„Мисля, че всички тенисисти трябва да разполагат с еднакво време преди точките. Но винаги най-добрите играчи използват много повече време от нормалните тенисисти и никой не им казва нищо. Нямам представа защо”, изрева Росол.

Чехът изхвърли Надал именно във втори кръг на Уимбълдън през 2012-а година. В четвъртък, по време на двубоя с Рафа, Росол се оплака на съдията на стола за времето, което използва испанеца между точките.

„Някой трябва да им каже нещо най-накрая! Това не е моя грешка. Попитах рефера дали Надал влиза в позволеното време, а той ми каза, че всичко е наред. Как да е наред, като на моменти Надал взимаше по една минута, преди да вкара топката в игра?”, каза още Росол. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини