Спортният министър "разпуска" в Лондон с мача на Григор



28-06-2014 19:10

Спортният министър Мариана Георгиева е в Лондон, за да наблюдава мача на Григор Димитров от третия кръг на турнира "Уимбълдън" в петък, но не е ясно в какво си качество, съобщи "Дневник".

Георгиева е заминала с поне още двама служители от министерството за Лондон, като единият от "делегацията" е директорът на дирекция "Елитен спорт" Виолета Нинова, а другият е представител на отдел "Връзки с обществеността и Протокол".

От пресцентъра на министерството коментираха, че Георгиева е сама в Лондон като частно лице и че тя също има нужда да "разпусне" през уикенда. Не е ясно в какво си качество са другите двама представители на министерството - дали като частни лица или са командировани.

Според информацията на "Дневник" тримата представители на спортното министерство са по покана на Българската федерация по тенис, която им е издала акредитации за "Уимбълдън".

Посещенията на спортния министър на турнири в чужбина не е необичайна практика и често пъти е част от дипломацията - в последните години министрите посещаваха различни шампионати по борба, олимпийските игри и други. Ако обаче е като частно лице по покана на една от федерациите, вероятно е в конфликт на интереси.

От Мариана Георгиева зависи размера на отпуснатите средства за всяка федерация, а Виолета Нинова одобрява проектите за финансиране на спорта за високо спортно майсторство. В последните седмици Георгиева беше подложена под огън от редица федерации за размера на финансирането през тази година на клубовете.

Ако Георгиева си е взела почивка, в петък не би трябвало да е на работа и вероятно си е взела отпуск. За момента това не може да се потвърди.

В началото на годината спортният министър констатира, че част от заслугите за класирането на Димитров на четвъртфиналите на Australian Open се с крият в "добрия синхрон между Министерството на младежта и спорта и Българската федерация по тенис".

"Това, че имаме вече за пръв път български тенисист на четвъртфинал на турнир от Големия шлем, показа възможностите на Гришо и добрия синхрон между Министерството на младежта и спорта и Българската федерация по тенис", заяви тя тогава.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини