Симон и Вавринка кандидати да сменят Федерер като президент на съвета на играчите



26-07-2014 17:19

Жил Симон и Стан Вавринка са главните претенденти да заменят Роджър Федерер като президент на съвета на играчите на АТР.

"Много играчи ме попитаха дали бих заел мястото на Федерер. За мен обаче е странна втората кандидатура на Вавринка, който никога не е бил част от този съвет. Смятам, че първо трябва да си редови член, за да знаеш механизма на нашата работа.

"Федерер свърши огромна работа и най-вече успя да договори увеличение на наградните фондове за турнирите от Големия шлем. Без него това нямаше да бъде възможно. Той няма нужда от допълнителни пари, но се бореше за общото дело, без да се притеснява, че неговият имидж може да пострада," коментира Симон по повод сегашната ситуация в организацията и дейността на Фед.

Французинът набеляза и основните си цели, ако бъде избран. "Според мен играчите от топ 50 са длъжни да участват минимум на 19 турнири - тези от Големия шлем, "Мастърс 1000", плюс 4 от категорията "АТР 500" и по един преди Australian Open и Уимбълдън. Тези от "АТР 500" не е нужно да са задължителни," заяви той.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини