Лекция



17-08-2014 06:47 | Калин Дацов

Роджър Федерер за шести път ще спори за титлата на "Мастърс 1000" в Синсинати. Той надигра по категоричен начин в полуфиналите Милош Раонич с 6:2, 6:3. Така Федерер ще участва в осмия си финал през 2014-а като ще търси третата си титла.

Маестрото нямаше никакви проблеми в течение на двубоя и тотално надигра канадеца. Така той реализира втори успех за годината над Раонич след Уимбълдън и общо шести в съперничеството им.

Федерер спечели първия сет в типичния си стил като тотално надигра по-младия си съперник. Той не загуби нито една точка на свой сервис и допусна едва една непредизвикана грешка! Благодарение на два пробива Федерер затвори с 6:2, а Раонич предаде втория такъв с двойна грешка при сетбола.

Втората част започна с възможност за пробив за Раонич, но Федерер се спаси. Решителен за крайния изход се оказа осмият гейм. Раонич сервираше за 4:4 и поведе 40:0, но загуби четири поредни точки. Той спаси общо два шанса за пробив пред Федерер, но при третия бе безсилен срещу изумителен ретур на швейцареца. След това ФедЕкспрес приключи битката на свой сервис за 6:3 и малко над час игра.

В неделния финал Федерер ще се изправи срещу Давид Ферер. Той води с 15:0 в преките срещи със световния номер 6. Последната им среща бе наскоро в Торонто, където в четвъртфиналите бившият номер 1 спечели с 6:3, 4:6, 6:3. Двубоят е насрочен за не преди 23,00 часа българско време.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини