Енен пречупи Шарапова в супер мач (видео)



30-05-2010 14:35 | Станко Димов

Белгийката Жустин Енен се класира за 1/8-финалите на Остритото първенство по тенис на Франция. Бившата номер 1 в света пречупи с 2:1 сета рускинята Мария Шарапова в мач, който се проточи два дни.

 

Двубоят в събота бе прекратен при резултат 6-2, 3-6, като днес двете трябваше да определят крайния победител в решителен трети сет. В него Енен се наложи с 6-3 гейма и гарантира мястото си в следващата фаза.

 

Двете направиха фантастичен мач, в която всяка имаше своя шанс за победа. Днес доиграването започна отлично за Маша, която поведе с 2:0 гейма в решителния трети сет и имаше точка за 3:0. Енен обаче не допусна нов пробив, а след това на свой ред направи серия от 4 поредни гейма за 4:2.

 

В този на "Филип Шатрие" се получи поредният обрат. Шарапова върна и втория пробив, намали за 3:4 и на свой сервис имаше възможност да изравни за пореден път резултата. Този път обаче не се получи и до края на мача белгийската не изпусна успеха.

 

В спор за място на 1/4-финал Енен ще се изправи срещу австралийката Саманта Стосър, която прави страхотен сезон на клей.

 

Първият мач за деня на централния корт противопостави Елена Дементиева и Шанел Шийпърс. Олимпийската шампионска се наложи с 6-3, 6-1 и вече е сред най-добрите 8 във френската столица. Там място намери и показващата чудесна форма Франческа Скиавоне. Днес италианската пречупи с 6-4, 6-4 сексапилната Мария Кириленко.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини