МакЕнроу преди US Open: Леко предимство за Ноле срещу Фед



22-08-2014 04:33 | Калин Дацов

Джон МакЕнроу изрази мнение, че Новак Джокович продължава да бъде главният претендент за спечелването на Откритото първенство на САЩ. Американецът също така е на мнение, че отсъствието на Рафаел Надал увеличава значително шансовете на Роджър Федерер за 18-и трофей от Големия шлем.

"Очевидно е, че щом няма да има нужда да се справя с Надал, това е позитивна новина за него," коментира МакЕнроу.

"Бих дал леко, много леко предимство на Джокович на базата на това, че говорим за двубои в 3 от 5 сета. Той е по-млад и би трябвало по-леко да понесе умората в края на състезанието. Малко по-леко," допълва той.

През тази година Джокович надви Федерер във финала на Уимбълдън. След това сърбинът се ожени за дългогодишната си приятелка Йелена Ристич и допусна изненадващо ранни загуби в Торонто и Синсинати. МакЕнроу смята, че това може би му е повлияло да бъде максимално съсредоточен.

"Не знам какво се случва в съзнанието на Новак след един от най-великите мачове, което съм виждал на Уимбълдън. Ожени се. Гледах само някои от двубоите му след това. Мисля си, че му е трудно да се върне в ритъм. Вярвам, че сега ще бъде готов."

МакЕнроу нарежда след останалите претенденти Анди Мъри следван от Милош Раонич и Григор Димитров. В същото време Биг Мак не вижда Стан Вавринка като заплаха за най-добрите, тъй като вече не демонстрира нивото, което му донесе първа титла от състезанията в топ 4.

"Бих поставил Мъри като трети фаворит да спечели този турнир. На базата и на жребия, той абсолютно би могъл да се превърне във фактор."

Любопитен факт е, че Федерер ще участва в 60-ия си пореден турнир от Големия шлем. А това МакЕнроу определя като "героично постижение".

"Това очевидно е забележително и невероятно - да бъдеш постоянен за толкова дълго време. Да участваш в 60 турнири от Големия шлем последователно е героично постижение по своему. Това не трябва да се подценява или омаловажава от тенис феновете," категоричен е МакЕнроу.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини