Пиронкова – Янкович 5:7, 4:6 (гейм по гейм)



27-08-2014 18:08 | Станко Димов

Цветана Пиронкова отстъпи на Йелена Янкович в двубой от втори кръг на US Open. Сръбкинята надви най-добрата ни състезателка със 7:5, 6:4 и си осигури участие в следващата фаза.

Това бе и шеста поредна загуба на Пиронкова от Янкович в битките им до момента.

КОМЕНТАР НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ:

ПЪРВИ СЕТ, Пиронкова сервира първа:

1:0 - Пиронкова започна с печеливш сервис, а след това бе подпомогната и от непредизвикани грешки на Янкович. Тя стигна до два поредни геймбола при 40:15 и реализира втория след чудесно проведено разиграване и печеливш от форхенд.

1:1 - Янкович се стреми да бъде по-агресивната от двете в разиграванията. Тя търси предимно форхенда на българката. Пиронкова се защити добре в две от разиграванията и поведе 30:15. След това обаче при 30:30 допусна елементарна грешка от печеливша позиция и прати топката в мрежата. Янкович завърши с ас.

2:1 - Цвети стартира отлично и притисна максимално опонентката си, за да поведе безпроблемно с 40:0. След това обаче допусна спад в играта си. Янкович взе три поредни разигравания - с печеливш форхенд, а след това и с хубаво излизане на мрежата. Все пак Пиронкова не допусна изненада и взе сервиса си след стабилна игра в поредни разигравания.

2:2 - Ситуацията от предишния гейм се повтори. Янкович този път поведе с 40:0, но Пиронкова изравни. Любопитното бе, че всички точки бяха спечелени след грешки, а не благодарение на печеливши удари. След още едно равенство при 40:40, сръбкинята все пак затвори. Пиронкова има за какво да съжалява.

3:2 - Отличен печеливш от форхенд и грешка на Янкович осигуриха аванс 30:0 на сервиращата българка. След това Йелена демонстрира класа и с атакуваща игра изравни 30:30. Цвети стигна до геймбол с печеливш от любимия си бекхенд и го реализира.

3:3 - При 15:15 Пиронкова пропусна златен шанс да притисне опонентката си. Тя доминираше в разиграването, но допусна елементарна грешка при излизане на мрежата. Оттам нататък Янкович не й даде повече шансове.

4:3 - Бившата номер 1 продължава с грешките от форхенд, след което бурно демонстрира недоволството си от изпълненията си. Особено невероятен бе нейн пропуск при 30:0 в полза на Пиронкова, когато тя сбърка елементарно воле. Гейм на нула.

4:4 - Втори пореден гейм на нула. Майсторска игра на Янкович, която спечели няколко отлични разигравания.

5:4
- Серията на сервиращите продължи и пловдивчанката дръпна бързо с 40:0. След това обаче пласира доста неуверен втори сервис и Янкович я наказа с печеливш от ретур. Вторият геймбол обаче бе реализиран. Йелена ще подава за оставане в сета.

5:5 - Пиронкова играе доста стабилно от основната линия, но Янкович демонстрира много решителна игра и спечели две поредни дълги разигравания за 30:0. Цвети отговори с мощен бекхенд по диагонала, но това бе единствената точка, която спечели и се стига до ново равенство.

5:6 - Пробив на нула! Пиронкова изигра ужасен гейм, в който допусна поредица от непредизвикани грешки. Така Янкович ще сервира за спечелването на първата част. Малко над 43 минути игра досега.

5:7 - Невероятният спад в играта на Пиронкова продължи. Янкович заслужено печели първата част и то пак с гейм на нула.

ВТОРИ СЕТ, Пиронкова сервира първа:

1:0 - Първата ни ракета спира серията на сръбкинята. Пиронкова сервира умело и поведе 40:15. Янкович спечели няколко отлични разигравания в своя полза, за да изравни. Тя обаче нямаше сили за повече.

1:1 - Янкович допусна двойна грешка, за да изостане с 15:30. След това обаче изравни благодарение на ас. Пиронкова пък я подпомогна с поредица непредизвикани грешки. Равенство.

2:1
- Цвети спечели прекрасно първо разиграване. Двете си размениха още няколко добри размени за 30:30. Пиронкова пропусна геймбол с грешка от бекхенд, но при втория завърши с уникален бекхенд-печеливш по правата.

2:2 - Янкович сервира много добре и убедително поведе 40:0. Вторият геймбол е реализиран, след като българката загуби дълго разиграване с опит за скъсена.

3:2 - Много пропуски и в играта на двете. Логично се стигна до няколко изравнявания. Пиронкова все пак измъква третия си геймбол. Янкович пък бурно изразява недоволството си след всяка допусната грешка.

3:3 - Пиронкова започна добре. Поведе 30:15, след което в четвъртото разиграване бе много стабилна, но в края допусна елементарно да сгреши. Янкович измъква важен гейм, в който не показа нищо особено.

3:4 - С добро сервиране и стабилна игра от основната линия Пиронкова взе първите разигравания за 30:0. След това допусна три поредни предизвикани грешки, което значеше точка за пробив. Опитната Янкович нямаше нужда от нова покана, за да се възползва. Пробив!

3:5 -
Янкович майсторски затвърждава. Тя е само на крачка от следващата фаза. Пиронкова не е стигнала дори до точка за пробив в мача.

4:5
- Добър гейм за Пиронкова и тя остава в мача. Тя умело се възползва във важен момент и от системата "Ястребово око". Дали обаче след почивката ще може за първи път в мача да пробие Янкович?

4:6 - Янкович обърна от 0:15 до 40:15. Тя пропусна първия си мачбол след грешка, но при втория бе подпомогната от пропуск от бекхенд на българката. Така бившата номер 1 продължава успешно напред в турнира.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини