Майкъл Ченг: Нишикори може да победи и Джокович



05-09-2014 17:34

През декември 2013-а Майкъл Ченг прие офертата на Кей Нишикори да стане негов треньор и през този сезон израстването на неговия възпитаник е видимо. Тази седмица седмица Кей стана първият японски тенисист с полуфинал в Големия шлем от 1918-а година.

В предстоящия полуфинал на Нишикори на US Open срещу Новак Джокович Ченг е убеден, че младокът има добри шансове за победа. "Абсолютно сигурен съм в това. Той е побеждавал Новак преди. Няма причина да не го направи отново. Има и ден повече за подготовка. Ще бъде страхотен мач," убеден е Ченг.

"Представянето му като цяло е страхотно за Япония, за тениса в Азия. Той малко по малко трупа увереност. Като се има предвид, че пропусна летните турнири заради травми, бе важно да се завърне по този начин. Бе отличен в първите три мача, а в следващите два просто невероятен," доволен е наставникът.

До момента Джокович и Нишикори са си разменили по една победа като сърбинът печели в на "Ролан Гарос" 2010, а в Базел година по-късно Нишикори прави обрат 2:6, 7:6, 6:0. Тази година те трябваше да излязат на полуфинал в Маями, но Нишикори не бе възстановен.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини