Иванишевич: Чилич получи втори шанс и се възползва



09-09-2014 18:31

Марин Чилич сензационно спечели Откритото първенство на САЩ и така се превърна във втория хърватин след своя треньор Горан Иванишевич с трофей от Големия шлем в тениса.

Самият Иванишевич, който триумфира на Уимбълдън през 2001-а, е убеден, че неговият възпитаник има добри шансове да повтори това постижение.

"Той може да спечели още титли от Шлема. Невероятно е, изумително. Горд съм с него и начина, по който спечели финала," коментира Иванишевич.

Чилич се превърна в най-ниско класираният играч с титла от голямата четворка в тениса след Гастон Гаудио през 2004-а, който се наложи на "Ролан Гарос" като №44 в ранглистата.

"Казах го и преди мача. Който успее да превъзмогне напрежението ще спечели. И това се случи. След първите няколко гейма от мача на корта имаше само един тенисист и това бе Марин. Нишикори не му бе равностоен в нито един аспект.

"Последните 10 сета за Чилич в този турнир са 10-те най-добри сета в живота му. След всичко това няма нужда изобщо да играе повече," пошегува се Иванишевич.

Какт е известно Чилич пропусна предходното издание на US Open, тъй като бе наказан за четири месеца за използване на забранен стимулант. Тогава Чилич обясни, че го е взел "по невнимание". По време на този период извън игра той е работил с Иванишевич главно върху сервиса и форхенда си.

"Той получи втори шанс и се възползва. Оттук нататък може да се очаква всичко. Не беше лесно тази година и случилото се идва в подходящия момент. Сега той може да върви само нагоре. Животът му никога повече няма да е същият.

"Той е сред най-готините хора и го заслужава. А като треньор вече мога да се откажа - спечелил съм титла от Шлема и като такъв," каза още Иванишевич.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини