Мелцер прати Джокович Underground*



02-06-2010 21:25 | Станко Димов

Сензациите в заключителната фаза на "Ролан Гарос" продължават с пълна сила. Близо 24 часа след като световният номер 1 Роджър Федерер напусна френската столица, това стори и номер 3 в схемата Новак Джокович. В епичен четвъртфинален мач, продължил повече от 4 часа, Ноле бе повален с 2:3 сета от австриеца Юрген Мелцер. В отделните части резултатът бе 3-6, 2-6, 6-2, 7-6, 6-4.

 

Така пред погледа на куп ВИП личности, сред които и сръбската легенда в кино режисурата Емир Костурица, Джокович се прости с надеждите да се нареди сред най-добрите 4 на "Ролан Гарос". От своя страна пък Мелцер постигна безсъмнено най-голямата победа в кариерата си и за пръв път ще играе полуфинал на турнир от Шлема. Следващият съперник на левичаря от Виена ще бъде Рафаел Надал.

 

Началото на мача по никакъв начин не вещаеше подобно драматично развитие. Световният номер 3 Новак Джокович спечели първите два сета след малко повече от час, като не допусна нито един пробив на сервиса си. В този момент единствената въпросителна бе с какъв резултат Ноле ще затвори мача.

 

Австриецът Мелцер обаче възкръсна. 29-годишният левичар значително стабилизира подаването си и след поредица от пробиви намали резултата в мача. Драмата в мача дойде с пълни сили в четвъртия сет, който продължи 80 минути. Мелцер бе видимо по-свеж и имаше 8 шанса да пробие, но Джокович някакси съумя да се спаси. Така двамата вкараха сета в тайбрек, който бе безапелационно спечелен от Мелцер.

 

Така съперникът на Рафаел Надал на полуфиналите трябваше да бъде определен след финален пети сет. В него заветният пробив дейде в 9-ия гейм и бе дело на Мелцер. В ответния си сервис гейм австриецът пропусна два мачбола, но при третия не сгреши и осъществи най-ценната победа в кариерата си. През целия мач Мелцер буквално побърка Ноле с късите си топки, а бекхендът му бе просто безгрешен.

 

Надал и Мелцер са играли два пъти досега, като в тези случаи австриецът няма спечелен дори сет. Те играха един срещу друг съвсем скоро - в Мадрид, където Рафа триумфира с 6:3, 6:1.

 

* Underground e най-известният филм на Емир Костурица.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини