Дементиева: Болката бе нечовешка03-06-2010 17:44 | Николай Драгиев

След 46 турнира в "Големия Шлем" без успех, Елена Дементиева отново се провали само на няколко крачки от успеха. Рускинята напусна "Ролан Гарос" контузена и това позволи на Франческа Скиавоне да стигне до мач за титлата.

 

"Беше ми трудно дори да ходя. Болката се появи още във втория ми мач с Медина Гаригес и днес вече стана нетърпимо. Изключително силна бе болката. Опитах да играя, опитах да се боря, тъй като това е специален момент за мен. Нищо повече от това, което се случи, не можех да дам от мен. За малко да спра още в мача си с Возняк в трети кръг, но тогава по чудо спечелих. Играта на клей увеличаваше болката ми," сподели тъжната Елена.

 

"Дори не поисках физиотерапевт да влезе на корта, тъй като в последните дни бях непрекъснато с лекар и вече не знаех какво повече може да се направи."

 

Преди полуфинала Дементиева бе признала: "Да спечеля турнир от Шлема, е голямата цел на моята кариера. Това е основната ми мотивация. Дано някой път се преборя и с това предизвикателство," пожела си тя.
Коментари
Тенис - резултати и статистика
Други новини