Пиронкова - Уилямс 2:6, 3:6 (гейм по гейм)



30-09-2014 13:11 | Станко Димов

Серина Уилямс достигна трети кръг на Откритото първенство на Китай. Защитаващата титлата си Уилямс победи Цветана Пиронкова с 6:2, 6:3 в надпреварата, която е от категорията Premier и е с награден фонд от близо 5,5 милиона долара.

Това е трета победа на световната номер 1 срещу Пиронкова. Така американката предстои да играе в следващата фаза с чехкинята Луцие Шафаржова.


КОМЕНТАР НА СРЕЩАТА ГЕЙМ ПО ГЕЙМ -


ПЪРВИ СЕТ, Уилямс сервира първа:

1:0 - Серина започна с двойна грешка, последвана и от непредизвикана такава за 0:30. Уилямс обаче отговори подобаващо. Последваха убедителни изпълнения от нейна страна, а при 30:30 спечели хубаво разиграване с излизане на мрежата.

2:0 - Уилямс тотално доминира на корта и поведе 30:0. След това Пиронкова я подпомогна с двойна грешка. Първата точка за пробив бе пропусната след форхенд в аут, а следващите две след ретури в аут. При четвъртия си шанс обаче, световната номер 1 не греши.

3:0 - Гейм на нула. Под 10 минути игра, а Уилямс вече измина половината път към спечелването на първия сет.

3:1 - Уилямс продължи да доминира и поведе 30:15. След това Пиронкова впечатли като спечели най-дългото разиграване в мача след серия хубави изпълнения - 30:30. Това й даде увереност и Цвети печели първи гейм в мача.

3:2
- Три непредизвикани грешки на Серина я поставиха в ситуация да спасява точка за пробив - 30:40. Крайно нетипично за нея американката допусна двойна грешка в този решителен момент и пробивът разлика е заличен.

4:2
- Уилямс спира серията на Пиронкова. Тя пробива на нула, подпомогната и от грешки на българката.

5:2 - Пловдивчанката спечели хубава точка, за да поведе 30:0. Но Уилямс отново реагира много уверено в трудната ситуация и обръща в своя полза. Пиронкова сбърка по елементарен начин лесен форхенд при 30:30 и бурно изрази недоволството си от това.

6:2 - В едно от най-хубавите разигравания в мача Пиронкова се наложи като завърши с прецизно воле на мрежата за 30:30. Уилямс обаче спечели следващата точка убедително и стигна до сетбол. И тя го реализира с ново излизане на мрежата. Малко над 30 минути игра.

ВТОРИ СЕТ, Уилямс сервира първа:

1:0 - Крайно странно начало за Уилямс. Поредица грешки от нейна страна и тя се озова в позиция 0:40. Първата точка за пробив бе спасена след интересно разиграване, в което тя успя да прехвърли Пиронкова. Със сервиси другите две също бяха отразени. Пълен обрат за американката.

1:1 - И двете допуснаха доста грешки. При 30:30 Пиронкова обаче демонстрира голяма решителност. Тя направи фантастични печеливши удари от бекхенд в поредни разигравания и изравнява.

2:1 - Серина продължи да има сериозни проблеми с първия си сервис, допусна и четвърта двойна грешка в мача. Въпреки това тя печели отново и повежда отново.

2:2 - Пиронкова започна убедително и поведе 30:0 със стабилна игра от бекхенд. След това Уилямс спечели хубаво разиграване като намери къс диагонал. Независимо, че Пиронкова допусна четвърта двойна грешка в мача, тя все пак затваря в своя полза.

3:2 - Втори гейм на нула в мача за Серина Уилямс.

3:3 - Много прецизно сервиране на Пиронкова и тя отново възстановява равенството. Предстои важният седми гейм.

4:3 - За втори път поред Серина затваря на нула своето подаване.

5:3 - Уилямс притисна Пиронкова и поведе 40:15. Цвети обаче демонстрира решителност и с един от малкото си печеливши удари от форхенд спаси първата точка за пробив, а при втората Уилямс сгреши. Най-добрата състезателка в света обаче дочака трети шанс, от който не се възползва също заради хубав сервис на българката. След много борба Уилямс пробива и ще сервира за мача и място в трети кръг.

6:3 - Пиронкова изглежда уморена и вече няма сили да се противопостави на Уилямс. Световната номер 1 приключва срещата без затруднения.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини