Никакви проблеми за Уилямс срещу Пиронкова (видео)



30-09-2014 16:27

Световната номер 1 Серина Уилямс достигна трети кръг на Откритото първенство на Китай. Американката победи най-добрата българка Цветана Пиронкова след 6:2, 6:3 в надпреварата, която е от категорията Premier и е с награден фонд от близо 5,5 милиона долара.

За Уилямс това е трети успех над Пиронкова и първи в два сета. Така тя ще срещне в следващата фаза левичарката Луцие Шафаржова.

Серина започна отлично срещата и за няколко минути поведе с 3:0. Тя позволи на българката да върне реализирания пробив, но след това отново влезе в отлична серия и приключи всичко в своя полза за 6:2 и около 30 минути на корта.

Втората част бе по-равностойна. Уилямс спаси първото си подаване от 0:40 и това й даде допълнително увереност. Решителният момент дойде при 4:3, когато след дълъг гейм световната номер 1 все пак проби и на свой сервис завърши успешно мача.

Защитаващата титлата си в Пекин Уилямс до момента няма загуба от Шафаржова. Тя е спечелила всичките им седем мача като в тях е загубила едва два сета. Последният сблъсък бе в Монреал този сезон и завърши 7:5, 6:4 също на твърди кортове.

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ!

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини