Мъри на крачка от титла и Лондон



25-10-2014 21:03

Световният номер 8 Анди Мъри достигна до финала на АТР 500 турнира във Валенсия. Шотландецът победи с 6:4, 7:5 Давид Ферер в двучасова битка в полуфиналите. Така той увеличи шансовете си да участва на заключителното състезание на най-добрите осем в Лондон през ноември.

Ако в неделя той триумфира с 31-а титла ще се изкачи до 5-о място в годишната ранглиста. Негов съперник в тази битка ще бъде Томи Робредо или Жереми Шарди.

"След US Open бях знаех, че трябва да спечеля много мачове, за да достигна финалите," отчете Мъри след успеха над Ферер, който е трикратен шампион във Валенсия.

В първия сет Ферер подари пробив на Мъри на старта след две двойни грешки. При 5:4 Мъри отрази точка за връщането му и в крайна сметка затвори в своя полза.

Анди дръпна и във втория сет с пробив за 3:0. Ферер обаче за пореден път прояви борбения си характер и на свой ред взе четири поредни гейма. В края Мъри отново бе по-добър, но бе подпомогнат и от нехарактерните 29 непредизвикани грешки на Ферер.

"Адреналинът да играеш пред такава публика е невероятен. При оспорваната битка, която се получи, хората бяха още по-въвлечени в мача и бе наистина вълнуващо," заяви шампионът.

"Мъри сервира много добре в първия сет и нямаше какво да направя. Анди е много добър играч. Ако не си съсредоточен срещу него, си плащаш," добави подгласникът Ферер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини