Невероятна драма, средни пръсти и титла за Мъри (видео)



26-10-2014 21:18

В невероятна драма Анди Мъри успя да спечели финала на АТР 500 турнира във Валенсия. Шотландецът се наложи над Томи Робредо с 3:6, 7:6(7), 7:6(8) като трябваше да спаси общо пет мачбола в над тричасовата битка.

Битката продължи цели 3 часа и 20 минути. Това бе най-дългият финал през сезона на ниво АТР. Преди това в Делрей Бийч финалът продължи три часа и девет минути.

След изтощителния двубой Робредо дори на шега показа средни пръсти на Мъри, който приятелски го прегърна на мрежата. Шегата бе провокирана и от предишния техен мач в Шензен, когато на финала Мъри също отрази също пет мачбола!

Робредо спечели първата част, а в тайбрека на втория сет пропусна два мачбола. Мъри бе толкова изнервен, че дори удари яростно ракетата си на няколко пъти в корта. Въпреки това той съумя да се измъкне. В тайбрека на третия сет Мъри повтори упражнението на три пъти преди да реализира мачбол с печеливш от бекхенд.

С успеха Мъри направи важна крачка към класиране за финалния "Мастърс" на най-добрите осем в Лондон. Той е на пето място в годишната ранглиста и е почти сигурно, че за седми пореден път ще участва в заключителното състезание.

За Мъри титлата е втора във Валенсия след 2009-а и общо 31-а в кариерата му. На предстоящия "Мастърс 1000" в Париж Мъри може да срещне в трети кръг Григор Димитров, който също се бори за място в Лондон. Шансовете на българина обаче вече са само хипотетични.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини