Пиронкова пропусна своите шансове и отстъпи на старта



28-10-2014 19:59 | Станко Димов

Домининика Цибулкова започна с победа участието си на Garanti Koza WTA Турнира на шампионките в София. В първи двубой от Група „Средец”, 12-ата в света надви с 2:0 сета Цветана Пиронкова, в отделните части 6:3, 7:6 (6). Срещата продължи близо два часа и предложи здрава битка, победител от която излезе финалистката от Australian Open. Цвети Пиронкова има за какво да съжалява, тъй като във втория сет имаше преднина от 4:1, като при 5:4 дори сервираше за сета.

Пред родна публика Цвети Пиронкова започна нервно срещата и в първия гейм допусна пробив на 0. Авансът бе затвърден от словачката, която в началните минути диктуваше случващото се на корта.

След първоначалните смущения последва силна серия за Пиронкова, която на свой ред върна пробива. Нещо повече – българката записа 3 последователни гейма на сметката си и за първи път от началото на двубоя поведе в резултата – 3:2. Ключов за изхода на сета се оказа шестият гейм, в който Пиронкова получи 3 точки за нов пробив. И в трите случая обаче Цибулкова успяваше да намери най-добрата си игра в решителните моменти и в крайна сметка изравни за 3:3. Въпросният гейм продължи близо 10 минути и подейства вдъхновяващо за 12-ата в ранглистата, която до края на сета бе безупречна – 6:3 след 46 минути игра.

Вторият сет започна с три последователни пробива. Първата, която успя да спечели подаването си бе Цвети, а това й осигури аванс от 3:1 гейма. Последва нов брейк за първата ракета на България, след който тя поведе с 4:1. Цибулкова успя да върне един от пробивите, но при 5:4 Пиронкова получи отлична възможност да сервира за сета. За жалост обаче в този момент Цибулкова записа няколко невероятни точки и върна и този пробив – 5:5.

В последствие се стигна до тайбрек, в който словачката поведе с 6:1 точки и получи 5 мачбола. Цвети обаче ги отрази и стигна до изравняване на точките 6:6, с което изправи на крака публиката в „Арена Армеец". Последваха две точки за словачката, с което тя си гарантира победата.

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

ПРОГНОЗИРАЙТЕ ДВУБОИТЕ ТУК!

ГАЛЕРИЯ ОТ ДВУБОЯ ПИРОНКОВА - ЦИБУЛКОВА

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини