Пенета и Петкович ще спорят за трофея в София



01-11-2014 20:37 | Гарбине Мугуруса

Флавия Пенета и Андреа Петкович ще играят във финала на Garanti Koza WTA Турнира на шампионките в София. Във втория полуфинален двубой Пенета надви с 2:0 сета Карла Суарес Наваро, в отделните части 6:4, 6:2 след близо час и половина игра.

Изключително оспорван и равностоен бе първият сет, който продължи 48 минути. В неговия край обаче Пенета показа по-добра концентрация и успя да наложи волята си.

През втората част опитната италианка поведе с 5:2, след което приключи двубоя успешно, записвайки 4-а победа от 6 двубоя срещу Суарес Наваро. Двубоят на живо от трибуните изгледа капитанът на Италия за Фед Къп Корадо Барацути.

В неделния финал в София Пенета и Петкович ще излязат на корта една срещу друга за 5-и път, като до момента имат по 2 разменени победи. Последният им двубой бе този сезон на турнира в Щутгарт (клей), където италианката се наложи с 2:1 сета.

Самата Петкович сподели на пресконференцията си след успеха над Мугуруса по-рано през деня, че ако срещне Пенета на финала ще се опита да взема реванш за поражението в Щутгарт.

Финалът на последното издание на Турнира на шампионките в София е в неделя с начален час 18:00. Двубоят ще бъде предаван пряко по БНТ1 и БНТ HD.

ГАЛЕРИЯ ОТ ДВУБОЯ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини