С лекота



09-11-2014 23:39

Световният номер 2 Роджър Федерер започна успешно участието си във финалния "Мастърс" на осемте най-добри в Лондон. За по-малко от час и половина игра той надигра с 6:1, 7:6(0) Милош Раонич.

Швейцарецът тотално надигра своя съперник и по никакъв начин не остави съмнение в превъзходството си. С този успех той оглавява група "В" в състезанието, където са още Кей Нишикори и Анди Мъри. Именно с японеца е следващият мач на Федерер във вторник.

След края на двубоя Федерер получи за 10-и път наградата за спортсменство "Стефан Едберг".

Първият сет бе детска игра за ФедЕкспрес. Той реализира няколко отлични минаващи удари, за да поведе 40:0 и да получи възможности за пробив. Раонич спаси първите две след сервиси. При третата Федерер правилно обжалва решение на съдията и след втори сервис на канадеца, го наказа за 2:0. До края за Раонич бе трудно да се противопостави на Федерер, който допусна само три непредизвикани грешки и му даде да спечели само един шейм за 6:1.

Вторият бе по-равностоен. При 1:1 Федерер пропусна точка за пробив и можеше веднага след това да бъде наказан. От 40:0 той допусна изравняване и Раонич дори имаше поредни шансове също да пробие. С уверена игра бившият номер 1 се спаси в първата по-трудна ситуация. При 3:2 ситуацията се повтори и от 40:0 Раонич пак получи такъв шанс, но този път го опропасти с непредизвикана от форхенд.

При 6:5 Раонич достигна до сетбол, но Федерер се спаси със сервис и доведе ситуацията до тайбрек. А там бе безкомпромисен с резултат, който рядко се вижда на това ниво - 7:0 точки.

До момента Федерер има шест титли от заключителния турнир. Той е записал 45 победи и само 11 загуби в тази надпревара досега. През сезона Федерер е спечелил и 69 от 80 изиграни срещи.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини