Федерер се отказа - Джокович е шампион



16-11-2014 19:33

Световният номер 1 Новак Джокович спечели заключителния "Мастърс" на най-добрите осем през 2014-а година. Сърбинът дори не се наложи да играе, тъй като съперникът му във финалната среща в Лондон Роджър Федерер, обяви че се отказва преди мача. Причината е свързана с травма в гърба и физическо изтощение. Както е известно в полуфиналите Федерер в събота Федерер игра близо три часа срещу Стан Вавринка и дори отрази мачбол.

От своя страна Джокович става едва третият играч с три поредни титли от заключителната надпревара. Другите двама са Иван Лендъл и Илие Настасе.

Засега няма яснота за физическото състояние на Федерер и дали това ще застраши участието му във финала за Купа "Дейвис" следващата седмица срещу Франция.

"Опитах всичко. Обезболяващи, опитах да се подготвя, но нищо не помогна. Не мога да се състезавам с Новак в момента. Надявам се да съм готов за финала за Купа "Дейвис"," заяви Федерер.

"Не мога да бъда на нужното ниво. На моята възраст да поемам подобен риск е опасно. Надявам се ме разбирате.

"Искам да поздравя Новак за невероятния сезон.  Надявам се догодина да имаме още много нови мачове един срещу друг," допълни още швейцарецът, който за последно се бе отказвал преди мач през 2012-а в Доха.

В крайна сметка организаторите предложиха на зрителите двубой между Анди Мъри и Новак Джокович, които ще изиграят един сет.





 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини