Ферер: Федерер, Джокович и Надал са феномени



29-11-2014 14:36

Давид Ферер определи Рафаел Надал като най-устойчивият играч в психологическо отношение изобщо в исторически план. Според него именно това му предимство се оказва решително във възловите мачове.

"Рафа е най-устойчивият психически играч в историята. Много срещи се решават от няколко точки. Малките разлики са от голямо значение в тениса сега. Рафа прави разлика в тези важни моменти и поставя под напрежение опонентите."

Самият Ферер отчита, че е горд с постиженията си в най-успешната тенис ера при мъжете. "Достигнах до трето място в света при наличието на трима феномени като Федерер, Джокович и Надал. Много съм горд."

"Каква е разликата между най-добрите и тези в топ 200? Да успееш да се справиш с важните моменти и напрежението по-добре от останалите. Смятам, че психологическото преимущество може да ти даде бонус от 20%," коментира още испанецът.

"Сезонът като цяло бе добър за мен. Не като какъвто бе през 2012 и 2013-а, но спечелих доста мачове и завърших с повече от 4000 точки, достигайки до финалния "Мастърс". Цялостно бе добър," обобщи още той по повод изминаващата 2014-а.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини