Гаске за финала: Федерер бе като чудовище



11-12-2014 11:31

Ришар Гаске призна, че все още не се е възстановил напълно след тежката загуба във финала за Купа "Дейвис" от Швейцария. Именно той загуби решителния сблъсък с Роджър Федерер като взе само осем гейма в три сета на бившия номер 1.

"Федерер бе като чудовище. Опитах да сменя тактиката, но не се получи. Бях надигран технически. Не става въпрос за психологически проблем. В никакъв случай. Взимаше топката рано от всички части на корта. Сервираше добре, а аз не успях да покажа най-доброто от бекхенда си. Опитът му е изключителен - перфектен е в този тип мачове. Успява да контролира емоциите си," споделя Гаске.

Французинът споделя, че в следващите няколко дни ще бъде в Майорка, където ще се готви за новия сезон заедно с Рафаел Надал.

Той също така коментира и критиките на Патрик Муратоглу към френската тенис федерация и му препоръча да започне да работи с местни състезатели, преди да прави подобни заключения. "Ще бъде чудесно, ако Муратоглу тренира френски играчи. Тогава ще е по-приемливо. С Шарди изкара два месеца. Нека се докаже като изгради състезатели. Със Серина не е особено трудно..."

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини