Рафа Надал: Първото място в ранглистата не е приоритет



18-12-2014 18:32 | Станко Димов

Връщането на върха на ранглистата не е цел №1 на Рафаел Надал. Това обяви самият испанец в интервю за френската версия на „Евроспорт”. Припомняме, че Рафа Надал започна сезон 2014 като лидер в класацията на АТР, но с течение на годината не само загуби първото място, но дори финишира сезона като №3.

„Много хора мислят, че голямата ми цел е отново да стане №1 в света. Това обаче не е вярно. Да изкарам една година без контузии, да участвам във всички планирани от мен турнири, както и да бъда конкурентноспособен – това моята цел №1. Ако изпълня всичко това и стана №1 ще бъде страхотно. Но е необходимо да се направят много усилия.

В заключение искам да кажа, че започнах тренировки само преди две седмици, така че би било наивно да си правя някакви планове сега”, коментира испанецът.

Заради контузия в китката, Рафаел Надал почти не игра след Уимбълдън. Той пропусна „Мастърс 1000” турнирите в края на лятото в Канада и Синсинати, след което не успя да се възстанови и за US Open. И на трите състезания испанецът бе действащ шампион.

В края на сезона Рафа успя да изиграе няколко двубоя от турнирите в зала, но по всичко личеше, че не е в най-добрата си форма.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини