Роджър Рашид: Григор стана по-завършен играч през 2014



26-12-2014 22:31

Роджър Рашид направи кратък анализ за изминалия сезон на своя възпитаник Григор Димитров.

"Когато започвахме работата си, аз представих на Григор програма, която искам да следваме. Разказах му какво ще правим и какво трябва да се случи. Трябва да му отдадем заслуженото за начина, по който се отнесе към това.

"Той придоби увереност, след като разбра че имаме еднакви разбирания за тениса. Като за начало бе нужно той да се представя по-стабилно в турнирите от Големия шлем," заяви Рашид пред The Australian.

"По време на Откритото първенство на Австралия той за първи път достигна до втората седмица на такова състезание. Начинът, по който проведе мача си с Надал, показа че е способен да демонстрира страхотен тенис в решителната фаза на такива състезания.

"След това на Уимбълдън се пребори за победата, изоставайки с два сета срещу Александър Долгополов. Това бе изключително важен успех в психологически план. След това трябваше да издържи нов тест - срещу действащия шампион Анди Мъри и то в дома му. Справи се и с тази задача.

"Всичко това илюстрира нагледно характера му. Видно бе, че той е готов да се бори и да се справя с напрежението. Той не се пречупи и се превърна по-завършен играч," убеден е Роджър Рашид.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини