Надал: С Джокович и Федерер няма вечно да сме в топ 3



03-01-2015 23:50

Рафаел Надал заяви, че се надява по време на участието си на турнира в Доха да може да навлезе в игрови ритъм и да е максимално подготвен преди старта на Откритото първенство на Австралия.

Той отчете, че в момента не мисли за евентуални титли, а как да достигне максимално високо ниво и да бъде здрав.

"В кариерата си съм спечелил 14 турнира от Големия шлем и мисля 27 от "Мастърс 1000". Това са много титли, което ме прави щастлив. Имах и някои контузи, но и фантастични моменти. Да, ако не бяха травмите щях да имам повече шансове да печеля турнири. Вярвам обаче, че съм щастливец да имам тези възможности и ще се боря да остана здрав и да си създавам нови шансове."

Той коментира и доминацията в последните години на така наречената "Голяма четворка", в която са още - Роджър Федерер, Новак Джокович и Анди Мъри.

"Този сезон видяхме четирима различни шампиони за първи път от много време. Играх финал в Австралия, с Новак участвахме на финала на "Ролан Гарос", а Новак и Роджър играха финал на Уимбълдън. Не играх на US Open, но Новак и Роджър бяха полуфиналисти, така че пак бяха близо. Не знам какво ще се случи. Но не е ненормално да се получават такива загуби.

"Необикновено е това, което видяхме в последните 10 години. Трима играчи да печелят навсякъде. Сега сме по-възрастни и няма вечно да сме в топ 3. И други искат да печелят, но изглежда че Новак и Роджър са в добра форма, така че не знам какво ще се случи. Иска ми се и аз да бъда сред тях," коментира Надал в Абу Даби.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини