Цветана Пиронкова - Доминика Цибулкова (гейм по гейм)



22-01-2015 06:26 | Станко Димов

Цветана Пиронкова - Доминика Цибулкова, II кръг на Откритото първенство по тенис на Австралия.

ПРОГРАМА ЗА ЧЕТВЪРТИЯ ДЕН НА AUSTRALIAN OPEN

ПРОГНОЗИРАЙТЕ СРЕЩИТЕ ЗА ЧЕТВЪРТЪК ТУК!

КОМЕНТАР НА ЖИВО:

ПЪРВИ СЕТ: (сервис за Доминика Цибулкова):

0:1 Финалистката от миналата година започна срещата отлично и за около 100 секунди спечели подаването си на 0, с което откри резултата в мача.

0:2 Цибулкова пробива. Родената в Словакия тенисистка показва невероятен тенис от началото на двубоя и заслужено има аванс в резултата. Доминика първоначално поведе с 40:15, но с добра защита Цвети стигна до равенство. Последваха два страхотни уинъра от ракетата на Цибулкова, които й осигуриха гейма.

1:2 Без да прави кой знае какво, Цвети Пиронкова връща пробива. Цибулкова започна уверено и поведе с 15:0, но след това допусна 4 поредни грешки, с което сама върна Пиронкова в играта.

1:3 Трети пореден гейм, в който посрещащата тенисистка печели. След оспорвана игра и равенство, във важните моменти Цибулкова взе инициативата, игра агресиво и получи желания резултат.

1:4 Най-дългият гейм в мача, който в крайна сметка отива на сметката на Цибулкова. Цвети има за какво да съжалява, тъй като пропусна точка за пробив и още няколко други добри възможности да притисне съперничката си.  Цибулкова направи две двойни грешки в рамките на гейма, но успя да съхрани подаването си.

2:4 След близо 10 минути игра, пропуснати 4-5 гейм-бола и една точка за пробив (Цибулкова), Цвети Пиронкова успява да измъкне гейма и за първи път от началото на мача не допусна пробив, когато сервира.

2:5 Отдавна не се бе случвало да видим бърз гейм. За жалост той е на сметката на Цибулкова, която спечели подаването си на 15 и вече е само на гейм от успех в сета. Следва почивка, след която на сервис застава Цветана Пиронкова.

2:6 ГЕЙМ И ПЪРВИ СЕТ ЗА ЦИБУЛКОВА. Много тежък гейм за Цвети, която бе пробита на 0. Така след 43 минути игра Цибулкова повежда в резултата.

ВТОРИ СЕТ (сервис за Доминика Цибулкова):

0:1 Цибулкова открива резултата във втората част, но Цвети определено има за какво да съжалява. Българката водеше с 30:0, но след това словачката влезе в серия от 4 последователни точки и взе гейма.

0:2 Дежавю! Цибулкова осъществява пробив (от втория брейк-бол, който получи) и повежда с 2:0 във втората част. От тук до края всичко е на ракетата на словачката - ако не допусне пробив, тя ще се класира за трети кръг.

0:3 Пиронкова определено има за какво да съжалява, тъй като получи две последователни точки за връщане на пробива. Цвети имаше преднина 40:15, но изгледа отблизо рецитала на Цибулкова, която с няколко отлични отигравания спаси подаването си и затвърди пробива от преди малко.

0:4 Втори пробив за Доминика Цибулкова! Финалистката от миналата година с лекота се справи с и без това колебливото в момента подаване на Пиронкова и с гейм на 15 вече повежда с 4:0. Словачката е само на два гейма от място в трети кръг.

0:5 Цибулкова измъкна още един гейм, в който изоставаше с 0:30. Четири последователни точки за словачката, която вече е само на гейм от следващия кръг. Пауза, след която Цветана Пиронкова ще сервира за оставане в турнира.

0:6 ГЕЙМ, СЕТ И МАЧ ДОМИНИКА ЦИБУЛКОВА! Нов пробив за словачката, която си гарантира успеха в мача. Цвети Пиронкова пък отпада във втори кръг в Мелбърн за 8-и път от 10 участия в турнира. Българката ще трябва да изчака поне 12 месеца, преди да опита отново да атакува дебютно достигане до трети кръг на Australian Open.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини