Отново Серина Уилямс!



31-01-2015 12:31 | Станко Димов

Серина Уилямс спечели Откритото първенство на Австралия! На финала световната №1 надви подгласничката си в ранглистата Мария Шарапова с 6:3, 7:6 (5) . За американката това бе 19-та титла от Големия шлем и 6-а от Australian Open, където бе триумфирала за последно през 2010-та. 

Победата днес бе 16-та поред за Серина в двубоите с Маша. Общо американката води със 17:2 в преките сблъсъци с Шарапова. Последният случай, в който рускинята успя да се справи с този съперник е през вече далечната 2004-а година.

Двубоят започна с пробив на сметката на Серина Уилямс, дошъл след двойна грешка на Шарапова. Американката успя да затвърди преднината си, а малко по-късно, при 3:2 и 30:30, играта бе спряна заради дъжд. Точно 12 минути продължи паузата, в която покривът бе спуснат, а кортът подсушен и пригоден за игра.

При връщането на двете на корта Серина влезе в страхотна серия и успя да поведе с 5:2 гейма. Шарапова върна един от пробивите за 5:3, но след пореден такъв на сметката на Серина тя спечели сета с 6:3. Първата част продължи 47 минути (с паузата).

През втората част двубоят заприлича на финал. Във всеки гейм ставахме свидетели на изключителни разигравания, ту от ракетата на Серина, ту от тази на Маша. При 4:5 и свой сервис Шарапова трябваше да спаси мачбол, но показа нерви и се справи, измъквайки гейма от 30:40. В последствие логично се стигна до тайбрек, където Серина наложи волята си и вдигна победоносно ръце.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини