Мъри: Ще бъде ужасно трудно, трябва да съм готов



31-01-2015 18:56 | Станко Димов

Анди Мъри вярва, че ще направи „голям удар”, ако успее да победи 4-кратния шампион Новак Джокович в неделния финал на Australian Open.

„Знам, че ще бъде екстремно трудно да спечеля този мач. Знам, че ако искам да победя, трябва да бъда подготвен за изключителна битка. Ще бъде много изтощително физически, затова трябва да бъда добре подготвен психически”, коментира Мъри, който е 3-кратен финалист в турнира.

„Той (Джокович) има страхотен рекорд тук. Определено обича корта и условията за игра. Ще бъде голям удар, ако успея да го победя в неделя”.
Джокович е спечелил 6 от последните 7 двубоя с Мъри след историческия успех на Мъри на US Open 2012. Освен това британецът има 3 загуби от Ноле в Мелбърн Парк, две от които във финали (2011, 2013).

По време на 5-сетовия двубой на Джокович с Вавринка Мъри не е бил пред телевизора да гледа следващия си опонент. „Не гледах никакъв двубой снощи. Знаех какъв е крайния резултат. Бях на вечеря и проверявах резултата, за да знам какво се случва. Опитвам се да не мисля прекалено много за финала, а освен това вчера беше ден за възстановяване за мен”, каза британецът.

Без значение от резултата, в понеделник Мъри ще се завърне в Топ 4 на ранглистата. Ако успее да спечели титлата, то той ще бъде №3 в света.

„Чувствам, че отново играя добре. Беше важна седмица за мен. Знаех, че трябва да работя върху някои неща, но също така вярвах, че с правилната нагласа и с правилните хора около мен, един ден отново ще се върна към най-добрата си игра”.

Финалният двубой е в неделя от 10:30 часа българско време.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини