Борна Чорич получи награда в Загреб



04-02-2015 07:42 | Любомир Тодоров

Младият хърватин Борна Чорич получи специална награда снощи на турнира в зала PBZ Zagreb Indoors. На специална церемония 18-годишният тенисист получи приз за първото си завършване в Топ 100 на световната ранглиста от бившия шампион от "Уимбълдън" Горан Иванишевич.

 

Талантливият Чорич стигна до №89 в класацията на АГР през ноември 2014 година, след като записа сензационна победа над Рафаел Надал на турнира н Базел. Той е един от двамата тийнейджъри, който завърши в стотицата, заедно с Ник Кириос.

 

"За мен означава много, че получавам наградата от Горан. Щастлив съм, но не гледам назад. Трябва да бъда силен, колкото мога, през новия сезон", заяви загребчанинът, който отпадна в първия кръг на турнира след загуба 2:6, 4:6 от Серхий Стаховски.

 

Петият поставен в хърватската столица Андреас Сепи се наложи над холандеца Робин Хаасе с 6:2, 3:6, 6:4. На осминафинал италианецът, който отстрани Федерер в Мелбърн, очаква победителя от срещата Антонио Веич (Хърватия) - Джеймс Уорд (Великоритания).

 

Много труден успех записа №7 в схемата Виктор Троицки. Сърбинът оцеля срещу квалификанта от Украйна Иля Марченко и надделя с 4:6, 7:6(3), 7:6(3) след повече от 2 часа и половина игра в "Дом спортова". Троицки наниза 17 аса, но успя да реализира три точки за пробив от 14 възможности.

 

Следващият му съперник е японецът Го Соеда, който отстрани в оспорван мач Матиас Бахингер от Германия със 7:6(4), 7:5.

 

Продължава и шампионът от Загреб през 2012 година Михаил Южни. Шестият поставен руснак изживя тежки моменти, но се наложи над 106-ия в света словенец Блаз Кавчич с 6:3, 1:6, 6:4. В третия сет Кавчич проби за 4:3 и бе близо до това да затвърди, но Южни успя да върне брейка, което пречупи съперника му.

 

На осминафинал 32-годишният Михаил се изправя срещу Серхий Стаховски от Украйна.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини