Пиронкова: Претенциите на Де Брито са безпочвени04-02-2015 16:19 | Станко Димов

Станко Димов, пратеник на Tennis24.bg в Будапеща

Цветана Пиронкова победи трудно с 6:4, 7:5 Мишел Ларчер Де Брито и донесе крайния успех на България в дуела с Португалия за „Фед Къп”. И в двата сета пловдивчанката бе догонваща (1:3 в първия и 0:3 във втория), но и в двата случая демонстрира невероятен характер и измъкна успеха в два сета. След последната точка пък Де Брито бе бясна на съдията на стола, който според нея не отсъдил аут на мачбола на Цвети, за което отказа да стисне ръката на Пиронкова.


Ето какво каза първата ни ракета след края на срещата:
Цвети, много труден се оказа този мач. Какво се случи?
Момичето (Де Брито) игра перфектно. Мисля, че направихме страхотен мач на едно много високо ниво. С нея съм играла в Португалия, тогава беше по-лесно, но може би тогава тя не беше стигнала на това ниво и игра доста по-слабо отколкото сега.

Тя разчита предимно на плоски и силни удари. Това затруднява ли те?
Разбира се, че ме затруднява, то се видя. Не бърза да завърши точката, има страхотни движение на корта. Много по-опитна е (в сравнение с последния им мач).

Опитът ти ли ти помогна в края на втория сет?
Да, опитът със сигурност ми помогна много. Останах спокойна, не се поддадох на емоциите и слава Богу успях да спечеля.

В края на мача тя имаше претенции към съдията. Какво мислиш за нейната реакция?
Според мен са й безпочвени претенциите. Имаше много топки, които бяха около линиите. В дадени моменти аз не бях съгласни със съдийските отсъждания, в други моменти тя не беше съгласна. Но това е нормално, на твърда настилка без „ястребово око” се получават подобни неща. Не мисля, че имаше нужда чак от такава реакция, но в крайна сметка тенисът е емоция.

Имала ли си друг случай в кариерата, в който да не се поздравиш със съперника след мач?
В интерес на истината не си спомням (усмихва се), но това за мен не е проблем.

Утре ни предстои двубой с Беларус...
Да, не знам кой ще играе за тях първа ракета, но след като са тук, значи са заслужили да бъдат тук. Лесни мачове няма, сами го виждате.


Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!
Коментари
Други новини