Федерер на четвъртфинал за час



25-02-2015 19:46 | Любомир Тодоров

Роджър Федерер продължава защитата на титлата си от турнира в Дубай, който е на твърди кортове и от категория "АТР 500". Вторият в схемата шесткратен шампион в ОАЕ победи Фернандо Вердаско от Испания с 6:4, 6:3 за един час игра на централния корт и е на четвъртфинал.

Левичарят от Мадрид започна устремно срещата и проби за 2:0. Постепенно Федерер намери своя ритъм, заигра по-агресивно, започна често да излиза на мрежата и върна брейка за 3:4 с гейм на нула. Вердаско започна да греши все по-често и рекордьорът по титли от Големия шлем постигна нов пробив на нула, а след това при 5:4 сервираше за сета. Той отново не даде точка на испанеца и затвори частта с ас след половин час игра.

Роджър започна с пробив следващия сет. Последва обаче слаб сервис гейм на бащата на четири деца и Вердаско върна брейка, за да прекъсна негативната серия от 6 загубени игри. Швейцарецът проби пак след удар с рамката на ракетата, за да излезе отново напред с 3:2. При 3:5 испанецът сервираше за оставане в срещата. Но Федерер реши да приключи мача. Той поведе с 40:15 и реализира първия мачбол с безпощаден ретур по правата.

Вторият в световната ранглиста приключи мача със 17 печеливши удари (4 аса) и 15 непредизвикани грешки. Фернандо Вердаско записа 13 уинъра (5 аса) и 26 грешки (3 двойни).

На четвъртфиналите Федерер очаква французина Ришар Гаске, който победи много трудно Роберто Баутиста Агут от Испания с 6:4, 3:6, 7:6(6).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини