Безкомпромисна Шарапова в Акапулко



26-02-2015 08:52 | Любомир Тодоров

Първата поставена Мария Шарапова с лекота се класира за четвъртфиналите на тенис турнира в Акапулко, който е от категория "интернешънъл".

Приятелката на Григор Димитров победи с 6:1, 6:2 "щастливата губеща" Мариана Дуке-Марино от Колумбия. Два от трите гейма в актива на южноамериканката дойдоха след пробиви, а рускинята на свой ред направи шест брейка.

 "Целта ми е да играя все по-добре и да стигна максимално далече в турнира. В първата ми среща трябваше да напасвам играта, но днес се чувствх по-добре на корта. В края беше трудно, след като бях пробита на два пъти, но като цяло съм щастлива от начина, по който играх. Много ми допадна и атмосферата по трибуните. Много е важно да се захраниш от енергията на феновете, защото мисля, че спортистите винаги се представят по-добре, когато усетят атмосферата от песните и аплодисментите на зрителите", заяви Шарапова.

Маша участва за 19-и път в турнир от категория "интернешънъл" и само веднъж е отпадала преди четвъртфиналите. Това се е случило в дебютния й сезон при жените през 2002 г., когато губи в първи кръг в Токио от швейцарката Еманюел Галярди с 0:6, 2:6.

Следващата съперничка на втората в световната ранглиста е Магдалена Рибарикова от Словакия, която разби за 44 минути румънската квалификантка Елена Богдан с 6:0, 6:2, като наниза седем аса.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини