Отборът за Купа "Дейвис" замина за Латвия



02-03-2015 09:00 | Любомир Тодоров

Отборът на България за Купа "Дейвис" отлетя тази сутрин за Виена, а оттам за Рига за двубоя си срещу Латвия от първи кръг на втора група на Евро-африканската зона на турнира. Двубоят е от 6 до 8 март в зала в тенис център "Лиелупе" в курортния град Юрмала.

Капитанът Тодор Енев отново изрази оптимизъм преди заминаването. "Направихме добра подготовка, БФТ ни осигури всичко необходимо. Отиваме за победа, която съм убеден, че можем да постигнем. Момчетата са здрави и заминаваме в отлично настроение", заяви 33-годишният Енев на летището.

Интервюто на Енев за Tennis24.bg и Sportmedia.tv.

Той ще разчита на Димитър Кузманов, Александър Лазов, Тихомир Грозданов и Илия Кушев. Първите две ракети на България - №11 в световната ранглиста Григор Димитров и №323 Димитър Кутровски отказаха участие в срещата.

Домакините също са без най-добрия си тенисист Гулбис. В отбора на капитана на Латвия Карлис Лейниекс са повикани близнаците Мартинс и Янис Подзуш, Артур Ладзинш и Рудолфс Медниш.

Жребият за реда на срещите ще се тегли в четвъртък. Първият сингъл е в петък от 15 часа наше време, след него ще се изиграе и втората среща. Мачът на двойки в събота от 14 часа. В неделя двубоите на единично са с начален час 14:00.

При победа България се класира на четвъртфинал, където очаква спечелилия срещата Люксембург - Мадагаскар. При неуспех в Юрмала националите ще играят двубой за оставане във втора група срещу загубилия в двойката. При всяко положение следващият мач на отбора ще бъде от 17 до 19 юли.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини