Цветана Пиронкова – Флавия Пенета (гейм по гейм)



27-03-2015 21:00 | Станко Димов

Цветана Пиронкова се изправя срещу Флавия Пенета в двубой от втори кръг на силния турнир в Маями. Срещата няма да може да бъде гледана онлайн, а от Tennis24.bg ще я проследим с коментар на живо.

До момента Цвети и италианката са се срещали 4 пъти, като Пенета водис  3:1 победи. Мачът е трети по програма на Корт №9, като се очаква да започне около 21:00 часа (веднага след двубоя Ян-Ленард Щруф – Гилермо Гарсия-Лопес).

КОМЕНТАР НА МАЧА:

ПЪРВИ СЕТ: (сервис за Цветана Пиронкова):

0:1 Пенета започна силно мача и поведе първи с 30:0, след което и с 40:15. Италианката успя да реализира първата точка за пробив и открива резултата в мача.

1:1 Отлично! Цвети успява веднага да върне пробива, също след гейм на 15 и изравнява резултата в първия сет.

2:1 Най-оспорваният гейм от началото на двубоя. Пиронкова първоначално поведе с 40:15, но Пенета успя да стигне до равенство. Последваха две нови точки за българката и тя за първи път от началото на двубоя повежда в резултата.

2:2 Най-бързият гейм от началото на двубоя. Флавия Пенета го спечели на 0 и изравнява резултата.

3:2 Пиронкова също отговори с бърз гейм (на 15) и отново излиза напред в резултата. Втора пауза, след която на сервис застава Пенета.

3:3 Оспорван гейм, в който се стигна до две равенства, но след това Пенета наложи превес и взе подаването си. Пълно равенство в резултата. Предстои така важния седми гейм.

3:4 Лошо. Пробив на 0 за Пенета, която повежда в резултата и след паузата ще сервира за 5:3. Точно 25 минути игра са изминали от началото на срещата.

4:4 Пиронкова веднага връща пробива. Цвети поведе с 40:15 и се възползва от първата си точка за пробив, за да изравни резултата.

5:4 Втори пореден гейм за Цвети, с което тя принуждава Пенета да сервира за оставане в сета.

5:5 Цветана Пиронкова пропусна 2 последователни сетбола! Пловдивчанката поведе с 40:15, но в напрегнатия момент Пенета показа нерви и стигна до равенство, след което измъкна и подаването си.

6:5 Цветана Пиронкова си гарантира минимум тайбрек. Цвети оцеля след тежък гейм, в който при 40:40 пласира първия си ас от началото на мача. Пауза, след която Пенета ще сервира за оставане в сета.

6:6 Пенета спечели гейма на 15 и ще станем свидетели на тайбрек.

7:6 (1) ПИРОНКОВА СПЕЧЕЛИ ИЗРАЗИТЕЛНО ТАЙБРЕКА СЪС 7:1 ТОЧКИ ПОВЕЖДА В СЕТОВЕТЕ. Отлична игра на българката в допълнителния гейм! Браво!

ВТОРИ СЕТ (сервис за Флавия Пенета):

1:0 Отлично начало на втория сет. Цветана Пиронкова започна с пробив и прави решителна крачка към крайния успех! Давай, Цвети!

1:1 За жалост Пенета връща пробива, при това след гейм на 0.

1:2 Гейм на 15 на сметката на Флавия Пенета. Италианката повежда в резултата преди първата пауза във втория сет.

1:3 Трети пореден гейм на сметката на Пенета. Италианката отново се справи с подаването на Пиронкова и взима сериозен превес във втория сет.

2:3 Отлично! Цвети Пиронкова наваксва изоставането си и връща пробива. Пауза, след която българката ще сервира за изравняване на резултата в сетовете.

2:4 Мачът стана пълен хаос, или по-точно си стана типично женски. Пореден пробив и преднина за Пенета 4:2.

3:4 Много оспорван гейм, в който след няколко равенства Цвети успява да върне пробива. Браво!

3:5 Сетът се превръща в триумф на пробивите. Пореден такъв, след който Пенета ще сервира за втората част.

3:6 ГЕЙМ И ВТОРИ СЕТ ЗА ПЕНЕТА.
Италианката спаси точка за пробив и изравни резултата в сертовете.

ТРЕТИ СЕТ (сервис за Цветана Пиронкова):

0:1 БРУТАЛЕН първи гейм в решителния трети сет. Може би повече от 10 минутки трябваха на двете, за да определят коя ще започне с преднина. Пиронкова пропусна няколко гейм бола и в крайна сметка Пенета проби за аванс 1:0.

1:1 Невероятно! Пиронкова прави пореден ри-брейк и изравнява резултата в решителния трети сет. По един гейма за двете.

1:2 Пореден пробив в мача, който идва след поредният ужасяващо дълъг гейм, продължим повече от 5 минутки. Първа пауза в решителния трети сет, след която Пенета ще сервира за затвърждаване на преднината. От началото на третия сет нито една от двете не си е спечелила сервис-гейма.

2:2 Вече няма изненада - Пиронкова спаси гейм-бол, след което проби и изравнява резултата в третия сет. Двубоят е абсолютно непредвидим.

3:2 Цветана Пиронкова слага край на серията от пробиви и печели подаването си, при това след гейм на 0. Българката е първата, която взима своя сервис-гейм от началото на решителния трети сет.

3:3 Пенета също съумява да вземе подаването си изравнява резултата в сета. Два часа и 12 минути игра от началото на двубоя и пълно равенство в решителния трети сет.

3:4 След два поредни гейма, в които сервиращата взимаше подаването си, дойде време за нов пробив. Пенета го направи в така важния седми гейм в решителния сет и след секунди италианката ще сервира за аванс от 5:3.

3:5 Гейм на 0 за Пенета. Пиронкова ще сервира за оставане в турнира.

3:6 Флавия Пенета спечели последните 8 точки в двубоя и си гарантира място в трети кръг в Маями.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини