Габриела и Стефани Стоеви шампионки във Франция



29-03-2015 16:03 | Любомир Тодоров

Българките Габриела и Стефани Стоеви спечелиха титлата на двойки от турнира по бадминтон във френския град Орлеан, който е от категория "интернешънъл чалънджър" и е с награден фонд 15 000 долара. Това беше техен първи шампионски успех за 2015 г.

На финала водачките в схемата се наложиха над вторите поставени англичанки Хедър Олвър и Лорън Смит с 22:20, 16:21, 21:9 след 68 минути игра.

В първия гейм сестри Стоеви поведоха от самото начало. Стигна се до 18:15 в тяхна полза, на съперничките успяха да стигнат до 19:18. Намиращите се на рекордното за тях и България 15-о място в световната ранглиста Габриела и Стефани се концентрираха във важния момент и затвориха частта при втората си възможност.

Във втората Олвър и Смит успяха да натрупат няколко точки аванс в средата на гейма и не позволиха да бъдат настигнати. В решителната трета игра хасковлийките бяха безапелационни и на задължителната почивка водеха с 11:3. До края те не намалиха темпото. При 20:8 стигнаха до 12 шампионски точки. Българския дует реализира втората си възможност, когато прецизен смач на Стефани Стоева попадна между съперничките и те не успяха да отиграят перото.

За сестрите титлата е крачка напред, в сравнение с турнира през 2014 година, когато отстъпиха на финала на Петя Неделчева и Имоджен Банкиър.

"В третия гейм сменихме тактиката и това ни помогна много. И полуфиналът и финалът бяха тежки, защото нашите съпернички се бореха докрай. Но и ние не се дадохме и това ни помогна. Радваме се на първата ни титла за годината, очакваме да спечелим още много. Прибираме се в България и започваме тренировки за започващите през май квалификации за Олимпиадата в Рио де Жанейро. Първият ни турнир в този период ще е в Испания", обясни за Tennis24.bg Стефани Стоева минути след награждаването.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини