Каратанчева открива програмата на централния корт



07-04-2015 07:00 | Любомир Тодоров

Тръгналата от квалификациите Сесил Каратанчева ще има честта да открие програмата за вторник на турнира от категория "премиер" на зелен клей в Чарлстън, щата Южна Каролина.

Двубоят на софиянката срещу деветата поставена Саманта Стосър от Австралия е първи на централния корт и е с начален час 17:00 българско време.

"Като цяло играх добре в квалификациите. В понеделник почивах, т.е. имах ден за възстановяване, което е добре. Ще дам всичко от себе си срещу Сам, тя е много трудна съперничка", коментира Каратанчева от Съединените щати за Tennis24.bg.

Каратанчева и Стосър имат един мач, който се брои за статистиката. През 2013 година австралийката се наложи с 6:4, 6:1 в първия кръг на турнира в Карлсбад, САЩ. В момента българката е 109-а в световната ранглиста, където съперничката й е №26.

При успех полуфиналистката от Акапулко Сесил очаква във втория кръг победителката от мача между Лара Араубарена (Испания) - Кагла Буюкакчай (Турция).


След Чарлстън 25-годишната ни втора ракета се връща в Европа. Първото състезание за нея ще бъде турнирът в Щутгарт на клей от категория "премиер", обясни девическата шампионка от "Ролан Гарос" през 2005-а. Каратанчева и Цветана Пиронкова ще трябва да играят в квалификациите, защото реално всички тенисистки от Топ 20 ще участват в Германия.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини