Сесил Каратанчева – Саманта Стосър (гейм по гейм)



07-04-2015 15:39 | Николай Драгиев

Сесил Каратанчева – Саманта Стосър, I кръг на WTA Premier турнира в Чарлстън, Южна Каролина.

КОМЕНТАР НА ЖИВО:

ПЪРВИ СЕТ: (сервис за Сесил Каратанчева):

0:1 Продължителен първи гейм, в който Сесил имаше преднина 30:15, но загуби 2 последователни точки и позволи на Стосър да се добере до точка за пробив. Каратанчева я отрази, но малко по-късно пред австралийката се откри нов шанс и този път грешка нямаше.

0:2 Пробивът е затвърден, при това с гейм на 0, който продължи около 60 секунди.

1:2 Сесил Каратанчева започна силно и поведе с 40:15. След форхенд уинър на Стосър и двойна грешка на Сесил обаче резултатът стана 40:40. Последваха две нови точки за българката, която взе подаването си непосредствено преди първата пауза в мача.

2:2 Каратанчева връща пробива и изравнява резултата! Стосър изигра колеблив гейм, почти не вкара първи сервис и Сесил се възползва от това. При 30:40 австралийката изкара в аут от форхенд и допусна изравняване на резултата.

2:3 За жалост Стосър веднага успява да направи нов пробив (на 15) и пак повежда в резултата. Предстои втора пауза, след която на сервис застава австралийката.

2:4 Стосър спаси точка за пробив и след много агресивна игра успя да затвърди пробива и да се откъсне с два гейма напред в резултата.

2:5 Трети пореден гейм на сметката на Стосър, което означава, че след паузата австралийката ще серира за сета. Бившата шампионка от US Open проби подаването на Сесил на 0 и прави сериозна крачка към успех в първия сет. 27 минути игра от началото на двубоя.

2:6 Гейм и първи сет за Саманта Стосър. Австралийката имаше нужда от малко повече от половин час игра, за да спечели сета. Четвърти пореден гейм на сметката на Стосър.

ВТОРИ СЕТ (сервис за Сесил Каратанчева):

1:0 Сесил Каратанчева слага край на серията на Саманта Стосър от поредени геймове и печели подаването си на старта на втората част, при това на 0. Може би най-добрият гейм за Сесил от началото на двубоя.

1:1 Стосър започна колебливо гейма и загуби първата точка, но след това стабилизира играта си и успя да вземе подаването си, с което изравни резултата във втората част.

1:2 Пробив за Стосър, която спечели гейма убедително на 15 и вече води в резултата и във втория сет. Пауза, след която австралийката ще сервира за затвърждаване на преднината.

1:3 Пробивът е затвърден и Стосър вече е само на 3 гейма от място във втори кръг. Австралийката поведе с 40:0, но допусна Каратанчева да стигне до равенство. Последваха нови две точки на сметката на Стосър и тя съхрани подаването си.

2:3 Много дълъг гейм, в който Сесил спаси няколко точки за пробив и в крайна сметка успя да спечели подаването си, с което до голяма степен запазва интригата в срещата.

2:4 Гейм на 0 на сметката на Саманта Стосър.

3:4 Каратанчева спечели подаването си на 30 и отново се доближава само на гейм от Стосър. Пауза, след която австралийката застава на сервис.

3:5 Гейм на 15 за Стосър, която вече е само на 4 точки от място във втори кръг в Чарлстън. Сесил ще сервира за оставане в турнира.

4:5 Отличен гейм за Каратанчева, която с няколко добри отигравания си заслужи аплодисментите на публиката. Предстои пауза, след която Стосър ще сервира за място в следващия кръг.

4:6 ГЕЙМ СЕТ И МАЧ - САМАНТА СТОСЪР. Австралийката не допусна изненада, сервирайки за мача и вече е във втори кръг.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини