Квитова и Маша ще играят за „Фед къп” – вижте всички състави



08-04-2015 18:33 | Станко Димов

Отборът на Чехия обяви състава си за полуфиналния сблъсък с Франция за „Фед къп”. Двубоят ще се проведе на 18 и 19 април в Острава.

Домакините ще бъдат в състав Петра Квитова, Каролина Плишкова, Луцие Шафаржова и Барбора Захлавова Стрицова. За Франция пък ще се състезават Ализе Корне, Каролин Гарсия, Кристина Младенович и Полин Пармантие.

Гарсия и Младенович се представиха впечатляващо в първи кръг срещу Италия, като сега ще трябва да покажат същата форма, ако искат да съхранят шансовете на Франция да стигне до финал във „Фед къп” за първи път от 10 години насам.

Не по-малко интригуващ се очертава да бъде и вторият полуфинал, който ще се проведе в „Адлер Арена” в Сочи. Домакините от Русия, водени от световната №2 Мария Шарапова, ще се изправят срещу силния състав на Германия.

Освен Маша, в Сборная ще разчитат на Светлана Кузнецова, Анастасия Павлюченкова и Елена Веснина. Германките, които са финалистки в турнира от миналата година, също ще разчитат на звезден състав – Андреа Петкович, Ангелик Кербер, Забине Лизицки и Юлия Гьоргес.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини