Цветана Пиронкова - Каролина Плишкова (гейм по гейм)



29-04-2015 12:37 | Любомир Тодоров

Първата ракета на България Цветана Пиронкова излиза в сряда за втория си двубой на турнира в Прага на червени кортове, който е от категория "интернешънъл".

Цвети ще играе срещу водачката в схемата Каролина Плишкова от Чехия. Двубоят е втори на централния корт на ТК "Спарта".

КОМЕНТАР НА ЖИВО:

ПЪРВИ СЕТ:
(сервис за Пиронкова):

1:0 Цвети навакса изоставане с 0:30 и успя да обърне гейма в своя полза, съхранявайки първото си подаване в срещата.

1:1 Представителката на домакините отговаря подобаващо - гейм на 0, спечелен за около минутка, с което резултатът е изравнен.

2:1 Пиронкова също записа нулев гейм на сметката си и първата пауза идва при резултат 2:1. В гейма Цвети регистрира и втория си ас за деня. Точно 7 минути от началото на двубоя в чешката столица.

2:2 Цвети Пиронкова пропусна 3 точки за пробив. Пловдивчанката започна силно гейма и поведе с 40:15. Плишкова спечели следващите 2 точки и стигна до равенство. Последва трети шанс за пробив пред Цвети, но и той не беше реализиран. В крайна сметка Плишкова взима подаването си и изравнява резултата.

3:2 Пиронкова спечели и третото си подаване в мача и отново повежда в резултата. Геймът мина през равенство, но в крайна сметка Пиронкова не позволи на съперничката си да стигне до брейк-бол и съхрани подаването си.

4:2 Пробив за Цветана Пиронкова! Българката отново стигна до преднина 40:15, Плишкова намали на 30:40, но в следващото разиграване точката бе за Цвети, която излиза с два гейма напред в резултата.

5:2 Пробивът е затвърден! Геймът не започна никак добре за Цвети Пиронкова, която след първите 2 точки изоставаше с 0:30. Последваха 4 последователни разигравания на сметката на българката, която вече е само на гейм от успех в сета.

5:3 Плишкова прекъсва серията от 3 последователни гейма на сметката на Пиронкова и намалява резултата на 3:5. Българката обаче ще сервира за успеха в първия сет, от чието начало са изминали точно 30 минути.

6:3 ГЕЙМ И ПЪРВИ СЕТ ЗА ЦВЕТАНА ПИРОНКОВА. Българката не трепна и спечели с лекота и този си сервис-гейм, с което взе и сета. За цялата първа част Цвети не допусна дори точка за пробив пред представителката на домакините и водачка в схемата Каролина Плишкова.

ВТОРИ СЕТ:
(сервис за Каролина Плишкова):

1:0 Пробив за Цветана Пиронкова! Българката поведе с 40:30 и реализира първия си брейк-бол за сета.

2:0 Пробивът е затвърден! Геймът мина през равенство, но Цвети отново не допусна съперничката й да стигне до брейк-бол и взе подаването си. Ако не допусне пробив до края на сета, българката ще си гарантира място на четвъртфиналите.

2:1 Пиронкова имаше шанс за нов пробив, след като поведе с 40:30. Плишкова обаче спечели следващите 3 разигравания и прекъсна серията от поредни геймове (3) на сметката на Цвети.

2:2 Каролина Плишкова за първи път от началото на двубоя успява да се справи с подаването на Пиронкова и връща пробива. Водачката в схемата поведе с 40:0, Цвети отрази първия брейк-бол, но при втория Плишкова не трепна.

2:3 Пълен обрат за Плишкова във втория сет. Чехкинята успя да спечели подаването си, но това не се случи никак лесно, защото Пиронкова имаше 3 точки за пробив. И в трите случая обаче българката не успя да се възползва и в крайна сметка геймът отива на сметката на местната любимка, която за първи път от началото на срещата излиза напред в резултата.

2:4 Втори пробив на сметката на Плишкова. Чехкинята поведе с 40:0, Цвети намали на 40:30, но при третия брейк-бол водачката в схемата се възползва и вече е с пробив напред в резултата.

2:5 Пети пореден гейм на сметката на чехкинята, която вече се доближава само на гейм от успех във втория сет.

3:5 Пиронкова прекъсва серията на Плишкова и печели подаването си. Плишкова обаче ще сервира за успех във втория сет.

3:6 Гейм и втори сет за Каролина Плишкова. Трети решителен сет ще определи изхода от двубоя.

ТРЕТИ СЕТ:
(сервис за Цветана Пиронкова):

0:1 За жалост решителният трети сет започва с пробив на 0 на сметката на Плишкова, която прави решителна крачка към успех в мача.

1:1 Изключително драматичен гейм, който в крайна сметка приключва на сметката на Пиронкова и българката изравнява резултата. Цвети стигна до 4 точки за пробив, Плишкова отрази първите 3, но при следващата пробивът стана факт.

2:1 Цвети обърна гейма, в който изоставаше с 15:40. Българката обаче спаси и двата брейк-бола, стигна до равенство, след което успя да съхрани подаването си и да излезе напред в резултата в решителния трети сет.

2:2 Пиронкова поведе с 30:0 и бе само на две точки от преднина 3:1. Плишкова обаче влезе в серия от 4 последователни точки и съхрани подаването си.

3:2 Още един продължителен гейм, в който се стигна до равенство. Пиронкова обаче спечели последните 2 точки, с което излезе напред в резултата.

3:3 Плишкова печели подаването си на 0. Равенството е възстановено преди ключовия седми гейм.

3:4 За жалост Плишкова пробива в ключовия седми гейм и отново е по-близо до крайния успех в мача. Чехкинята поведе с 40:15, Цвети спаси първия брейк-бол, но при втория нямаше шанс. Българката ще има най-много два шанса да върне пробива, в противен случай отпада.

3:5 Плишкова поведе с 40:0, след което Цвето успя да вземе една точка, но за повече българката нямаше сили. Водачката в схемата е само на гейм от място на четвъртфиналите на турнира в Прага.

4:5 Гейм на 0 за Пиронкова. Пауза, след която Плишкова ще сервира за място в Топ 8 на турнира.

5:5 ПИРОНКОВА ВРЪЩА ПРОБИВА! Българката поведе с 30:0, след което Плишкова изравни за 30:30. Последваха нови две точки на сметката на пловдичанката и мачът продължава.

6:5 Пиронкова обръща гейма от 0:30 и повежда в резултата. Българката си гарантира минимум тайбрек в решителния трети сет.

6:6 Плишкова също печели подаването си. Тайбрек ще реши изхода на мача.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини