Джокович: Надал трябва да е сред първите поставени в Париж



17-05-2015 11:56 | Станко Димов

Световният №1 Новак Джокович говори за трудностите, които изпитва от началото на сезона един от неговите най-големи конкуренти на корта – Рафаел Надал. Испанецът в момента се намира на 7-мо място в ранглистата на АТР, като по всяка вероятност ще бъде на тази позиция сред поставените на „Ролан Гарос”. Това обаче за Ноле не е правилно и Надал заслужава да бъде по-високо поставен в Париж.

„Мисля, че предвид резултатите на Надал на клей през цялата му кариера, представянето му тази година е изненада за всички. Не мисля, че през последните 10 години той е започвал „Ролан Гарос” без да спечели нито една титла на клей (в Европа). Това не се е случвало от много време и определено ме изненада. Той обаче е човек и като такъв има своите периоди, в които не се чувства достатъчно уверен на корта, когато му е по-трудно да печели двубои. Червените кортове са настилката, която през цялата кариера на Надал му е помагала да си върне увереността”, коментира Джокович.

„Досега той винаги губеше повече двубои на твърди кортове, в сравнение с червени кортове. Когато и да излизаше на клей, той започваше моментално да печели, а това му оказваше положително влияние. Това е настилката, на която той иска да играе. Нека видим как ще се върне на „Ролан Гарос”, най-успешният за него турнир. Когато говорим за „Ролан Гарос”, винаги трябва да очакваме, че Надал ще покаже най-добрия си тенис точно там. 

Мисля, че в Париж той ще даде добър отговор. Но когато започваш „Ролан Гарос” без титла от предходните турнири на червено, е по-трудно ментално да се справиш.

Надал продължава да бъде сред най-добре подготвените момчета в тура, той е спечелил „Ролан Гарос” 9 пъти и определено заслужава да бъде един от фаворитите в турнира. Мисля, че организаторите трябва да го поставят напред. На Уимбълдън го правят, не виждам защо да не го правят и на „Ролан Гарос”, категоричен е сърбинът.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини