Мария Шарапова се чувства във върхова форма



21-05-2015 10:23 | Любомир Тодоров

Мария Шарапова пристигна на турнира в Рим миналата седмица след един период, в който не бе играла финал от Откритото първенство на Австралия през януари. Рускинята грабна титлата след оспорван двубой срещу Карла Суарес Наваро и показа, че е готова за "Ролан Гарос", където спечели два пъти в последните три години, коментира официалният сайт на WTA.

"Като гледам откъде започнах (сезона на клей) в Щутгарт и къде се намирам сега, намирам, че съм в много по-добра позиция. Чувствам се добре, особено физически. Готова съм за дълги разстояния и това, че победих някоя като Карла, която обича продължителните двубои, ми дава голямо самочувствие", призна втората в световната ранглиста Мария.

Шарапова е спечелила 21 от 22-ата си мача в италианската столица и сега отива на друг любим и успешен за нея турнир. В Париж тя е победила в 20 от последните 21 двубоя и е взела титлите през 2012 и 2014 г., а през 2013 отстъпи на финала на Серина Уилямс. Добра новина за приятелката на Григор Димитров е, че ще бъде поставена под №2 на жребия за "Ролан Гарос" в петък. Това означава, че може да срещне Серина, от която е загубила последните 16 пъти, чак на финал.

"Тенисът е много физически и ментален спорт. В него има освен това и много емоции. Мачовете могат да бъдат кратки, но и много дълги. Понякога може би не играеш по най-добрия начин и може да не се чувстваш комфортно. Но ако си силен психически, изведнъж нещо ти прещраква и нещата се нареждат още в следващия мач. Запазването на тази позитивна енергия и  това да не се предаваш никога е много важно, независимо колко зле се чувстваш. Винаги знам, че нещата могат да се променят по време на срещата. Наистина е много важно да знаеш, че без значение, какво ще се случи, ти ще бъдеш там до края", разкри веруюто си Маша.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини