Монфис: Заради публиката показах невероятни неща



30-05-2015 07:45 | Любомир Тодоров

Поставеният под №13 Гаел Монфис "възкръсна" и успя да направи фантастичен обрат, за да победи в последния мач от вечерната програма на "Ролан Гарос" 21-ия в схемата Пабло Куевас след почти 3 часа и половина игра с 4:6, 7:6(1), 3:6, 6:4, 6:3.

В четвъртия сет парижанинът губеше с 1:4 след два пробива, вторият на нула. Не без помощта на дължащата се като на футболен мач публика Монфис успя да направи обрат от този момент и до края взе 11 от оставащите 14 гейма. Непрестанните освирквания пречупиха уругваеца, който загуби концентрация и започна да прави грешка след грешка.

"Париж е нещо различно, има магия в този град! Не знам какво точно е, но аз съм тук. Мисля, че можах да покажа едни нови емоиии. Показах невероятни неща, на които не подозирах, че съм способен. Публиката ми даде силите да го направя, за което благодаря! Ще се възстановява, ще тренирам в събота и в неделя излизам пак на корта", заяви с усмивка бившият №1 в света при юношите.

На осминафиналите Монфис излиза срещу Роджър Федерер. Гаел би трябвало да е оптимист за изхода на двубоя, дори в някакъв смисъл е фаворит. Французинът спечели последните две срещи помежду им, които бяха на клей. Те бяха на финала за Купа "Дейвис" миналия ноември в Лил и през април на турнира в Монте Карло.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини