Димитров партньор на Вавринка в "Куинс клъб"



10-06-2015 15:28 | Любомир Тодоров

Шампионът от "Ролан Гарос" Стан Вавринка ще открие сезона на трева на турнира в "Куинс клъб", Лондон, който започва на 15 юни. Швейцарецът ще играе и на двойки заедно с Григор Димитров. Това разкри шведският треньор на Стан Магнус Норман пред американския сайт Tennis.

Българинът, който трябва да защитава титлата си от миналата година в Лондон, игра двойки с Вавринка и през 2014-а като те стигнаха до втори кръг. Двамата тенисисти за кратко бяха заедно част от академията Goog to Great в Стокхолм, която Димитров напусна през октомври 2013 г., а швейцарецът продължава да представя. Тази година Гришо победи сегашния номер четири в света на турнирите на клей в Монте Карло и Мадрид.

"Резултатите на Стан трудно могат да бъдат предвидени. Той е непредвидим в своето величие. Миналата седмица той спечели турнир от Големия шлем, но следващата може да се представи по друг начин. Но се надяваме на добър сезон на трева", коментира Норман своя възпитаник.

Магнус, който игра финал в Париж през 2000 година и отстъпи в него на Густаво Кюртен, призна, че за шампиона е било много важно, че е успял да стигне до втората седмица на "Ролан Гарос".

"Беше отлично подготвен и тренираше упорите преди да заминем за турнира. Знаех, че при успешно представяне в първите няколко кръга, той е способен да бъде сериозен конкурент на фаворитите в заключителния етап. Но, честно казано, повярвах, че може да победи на финала може би чак при първия мачбол", признава скандинавският специалист.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини