Пиронкова на четвъртфинал след победа №20 през сезона



23-07-2015 15:08 | Станко Димов

Цветана Пиронкова се класира за четвъртфиналите на турнира на твърди кортове в Истанбул. В среща от втори кръг, пловдичанката се наложи с 6:3, 1:6, 6:1 над Куруми Нара (Япония) в двубой, който продължи час и 45 минути. Това бе 20-и успех за Цвети през сезона!

Срещата се разви по изключително любопитен начин. В първия сет от изиграни 9 гейма видяхме 8 пробива. Цвети Пиронкова все пак бе тази, която успя да спечели веднъж подаването си (в шестия гейм за 4:2), а това се оказа напълно достатъчно.

Българката откри резултата и във втората част, но след това Куруми Нара записа серия от 7 последователни гейма на сметката си, печелейки сета и откриващия гейм в третата част. Пиронкова отговори подобаващо – 6 поредни гейма и място на четвъртфиналите.

Така Цвети записа втори 3-сетов успех, след като на старта имаше нужда от близо 3 часа, за да се справи с Маргарита Гаспарян (Русия). И в двата двубоя българката игра с превръзка на бедрото на левия крак.

Следващата съперничка на българката ще бъде Урсула Радванска. Двубоят между двете ще се играе в петък, а началният час ще стане известен по-късно днес.
С достигането си до четвъртфиналите в турнира Цветана Пиронкова си гарантира 60 точки за ранглистата. Нов успех ще осигури на първата ни ракета 110 точки.

Станко Димов

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини